Viktigt med mopedkörkort

Varför är mopedkörkotet så viktig att ha

Du och dina kompisar tycker kanske att det är dumt och onödigt att ha ett mopedkörkort. Ni kan ju köra ändå. Faktum är att det är inte dumt med mopedkörkort. Genom att du har ett moppe – körkort så visar du att du kör din moped lagligt. Utan körkortet eller förarbeviset så får du inte köra din moped ute på de allmänna vägarna.

Hitta moped körskolorBlir du t ex. stoppad av polis måste du visa fram ditt moppe körkort eller förarbevis. Har du inget körkort, så blir du stoppad direkt på plats och får inte köra din moppe en meter till. Ett körkort visar polisen att du kör lagligt och att du är mogen till att behärska fordonet. Det visar även att du kan trafikreglerna.

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT MED MOPEDKÖRKORT ?

Genom att du tar ditt mopedkörkort så lär du dig att förstå att praktik och teori, det hör ihop. Det kan komma oförutsedda händelser i trafiken, som gör att du klarar av situationen genom att du har läst mopedutbildningen i trafikskola och har ditt körkort / förarbevis. Genom din moppe – utbildning så lär du dig hur du ska göra i vissa situationer, vilket kan vara en hjälp som du kommer ihåg i framtiden och som genom din kunskap slutar bra. Hade du inte haft din moppe – utbildning och ditt moppe – körkort, så kanske utgången hade blivit mindre bra.

Lär känna din moped

Du lär dig hur din moped är konstruerad. Det kan vara till nytta för dig vid ett fel på din moped eller om du skulle bli stående någonstans utefter vägen och moppen har fått motorstopp., så att du inte bryter mot några trafikregler

Du lär dig kunna trafikreglerna och olika vägmärken. Det måste du kunna för att fungera i trafiken. Du måste veta vad de olika vägmärkerna betyder. När du kan trafikregler och vägmärken så får du en trygg framfart på din moppe. Det gör din körning mycket säkrare, både för dig själv och andra.

Att anskaffa mopedlörkort

Genom att du har ett moppe körkort, visar du att du kan manövrera ditt fordon på bästa sätt. Du har lärt dig köra i halt väglag och mörker. Det är jätte-nyttigt för dig att du har lärt dig behärska din moped i halt väglag. Då minimerar du riskerna att få sladd, köra omkull och att du vurpar runt riktigt ordentligt. Du undviker skador både på dig själv och ditt fordon. Likaså visar du genom att du kan behärska ditt fordon att du värnar om medtrafikanter och fotgängare som annars kan skadas.

Moped körkort för säkrare moped färd

Genom att du tar ditt körkort alternativt förarbevis, så får du tillsammans med din körlärare / handledare gå igenom olika situationer som kan uppstå ute i trafiken. Du får öva dig i dessa situationer.

moped utbildningEn annan viktig sak med att du tar ditt moppekörkort, är att du och din utbildare tillsammans går igenom hur alkohol och droger påverkar körning ute i trafik. Du får lära dig att alkohol med mera inte alls hör hemma i samband med mopedkörning. Det kan få förödande konsekvenser. Skulle en person som tar mopedkörkort / förarbevis bli stoppad av polis med alkohol i blodet, så påverkar det körkortet till bil. Då får den personen inget lämplighetsintyg till personbil och får inte ta sitt personbilskörkort förrän många år senare. Det är nolltolerans med alkohol och droger ute i trafiken.

Ett tips: Plugga mycket teori när du går i trafikskola. Det gör det lättare för dig och du ska se att om du gör det, så har du snart ditt mopedkörkort i handen. Kul !!! Det är ju det du har längtat efter.

Kommentarer är avstängda